Veteranerna
Vi är ett glatt gäng som tränar tillsammans när vi kan och hjälper varandra så gott vi kan. Då alla har mycket att göra är det jättesvårt att hitta gemensamma träningstider, just nu provar vi söndag förmiddagar. Håll utkik i vår Facebookgrupp för mer info.

Inspirerande film om veteranfriidrott:

Facebookgruppen Svensk Veteranfriidrott:

IVEM i Madrid 19-24/3-2018
2017-12-05 16:31
Anmälan till IVEM i Madrid 2018 är nu öppen.

Anvisningar om anmälan med länkar till tävlingens hemsida och registreringssida finns på veteranhemsidan

Sammanfattning av veteranernas 2017
2017-12-05 15:45
Även om vi inte nådde så långt vi ville, sprang så fort vi ville eller hoppade så högt/långt vi ville så gjorde KA 2 IFs veteraner ett jättebra år! Vi får inte glömma att berömma oss själva för friidrott är ju så kul!

Det ordnades en fantastisk KA 2 gala och där utsågs bland annat årets veteran.
Årets veteran
Lars Smedjebäck

Svenskt rekord
Per-Erik Smiding i M65 spjut på 47,03

Veteranernas medaljliga 2017
Placering & Veteran      Medaljer      Totalt Tävling
1:a Lennart Offrell           (2 2 0)           4         VSM
2:a Marie Grahn              (2 1 1)           4         IVSM & VSM
3:a Lars Smedjebäck       (2 0 1)           3         IVSM & VSM
4:a Per-Erik Smiding       (1 0 0)           1          VSM
5:a Krister Svensson       (0 1 2)           3          VSM
6:a Patrik Stenlund         (0 1 1)           2          VSM
7:a Magnus Jacobsson    (0 1 0)           1          VSM

Vilken fantastisk insats vi gjorde i föreningstävlingen på VSM hemma - 112 poäng tog vi där! Vi kom 15:e plats med 137,5 poäng i Föreningstävlingen 2017. Här räknas alla mästerskap in, t ex mångkamper och terränglopp.

Placering & Veteran      Poäng
1:a Marie Grahn               33 p
2:a Krister Svensson         21 p
3:a Lennart Offrell            18 p
4:a Lars Smedjebäck        14,5 p

Det finns även en kul grej som heter Veteranernas Elittrofe, som innebär att man under minst 12 år ska skrapa ihop 500 poäng på Sm, NM, EM och VM.
Veteranernas Elittrofe
1:a Marie Grahn 53 p
2:a Lennart Offrell 33 p
3:a Krister Svensson 27 p
4:a Lars Smedjebäck 24 p

Per-Erik Smiding fick 18 p på en tävling, bra kombination att vinna VSM och slå svenskt rekord. Mer info om regler: http://www.friidrott.se/Veteran/Regler/Regler-Elittrofen.aspx
Veteranombudskonferens, Bosön 21-22/10
2017-10-26 14:29
En av fördelarna med att vara veterandistriktsombud är att man blir inbjuden till Veteranombudskonferens. Denna gång på Bosön på Lindingö, Stockholm. Vilken fantastisk anläggning detta är, säger Marie Grahn. Kolla här om du vill se några bilder: Bildgalleri »
Mattias Sunneborn hade till ordnat en jättebra konferens tillsammans med Jenny Åkervall och Anna Ek.
Vi hade ett späckat program, här är höjdpunkterna:
Träningsmanualen - För friidrottare i alla åldrar. Daniel Bergin berättade om detta. Manualen kommer att ta upp träning för veteraner och hur man lär sig friidrott. Den ska vara klar innan jul i år.
Veteransimmare från Neptun berättade bland annat om att där tar man hand om alla simmare från ca 20 år och uppåt. Intressant var att ej elitaktiva simmare kan tävla även innan de fyller 35 år.
Johan Storåkers från Friidrottsförbundets styrelse berättade om att synen på veteranfriidrott är positiv. Dessutom pratade han om friidrott som motionsform hela livet.
Arne Ljungkvist pratade om sitt dopingarbete och nämnde vissa skandaler som Ben Johnson, och de grekiska friidrottarnas motorcykelolycka från Aten 2004.
Anna Ek berättade hur de startat veteranverksamhet i IK Hakarpspojkarna.
Alla ombud presenterades och berättade om sin verksamhet.

Vi bestämde bland annat en ny regel för stafetter. Nu får även stafetterna på våra svenska mästerskap internationella regler vilket innebär att man tävlar i 5-årsintervaller och den yngste lagmedlemmen bestämmer vilken klass det blir.

Dessutom visades reklamfilmen om veteranfriidrott med Barbro Bobäck.

Vi fick även en folder för att inspirera till veteranfriidrott. Jag kommer att lägga några i klubbstugan. Länken här:

Nyheten kom dessutom på friidrott.se http://http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=21516

Och så hade vi en stående längdhoppstävling. Jättekul! Jag kom 2:a i K50 på 2,07. Se resultaten här: Boson 171022.docx »

Äntligen ett veterandistriktsombud i Blekinge!
2017-10-26 14:16
Posten som veterandistriktsombud från Blekinge har varit vakant i flera år.
Nu har Marie Grahn från KA 2 blivit utsedd.
Veteran kommittén har en lång lista på uppgifter ett veteranombud kan tänkas göra men det allra viktigaste är att vara en kontaktperson för veteranfriidrotten i Blekinge.
Här är länken till info om veterankommittén, ombud etc:

Hem , 25/01 09:35
Hem , 15/12 12:00