Veteranombudskonferens, Bosön 21-22/10
2017-10-26 14:29
En av fördelarna med att vara veterandistriktsombud är att man blir inbjuden till Veteranombudskonferens. Denna gång på Bosön på Lindingö, Stockholm. Vilken fantastisk anläggning detta är, säger Marie Grahn. Kolla här om du vill se några bilder: Bildgalleri »
Mattias Sunneborn hade till ordnat en jättebra konferens tillsammans med Jenny Åkervall och Anna Ek.
Vi hade ett späckat program, här är höjdpunkterna:
Träningsmanualen - För friidrottare i alla åldrar. Daniel Bergin berättade om detta. Manualen kommer att ta upp träning för veteraner och hur man lär sig friidrott. Den ska vara klar innan jul i år.
Veteransimmare från Neptun berättade bland annat om att där tar man hand om alla simmare från ca 20 år och uppåt. Intressant var att ej elitaktiva simmare kan tävla även innan de fyller 35 år.
Johan Storåkers från Friidrottsförbundets styrelse berättade om att synen på veteranfriidrott är positiv. Dessutom pratade han om friidrott som motionsform hela livet.
Arne Ljungkvist pratade om sitt dopingarbete och nämnde vissa skandaler som Ben Johnson, och de grekiska friidrottarnas motorcykelolycka från Aten 2004.
Anna Ek berättade hur de startat veteranverksamhet i IK Hakarpspojkarna.
Alla ombud presenterades och berättade om sin verksamhet.

Vi bestämde bland annat en ny regel för stafetter. Nu får även stafetterna på våra svenska mästerskap internationella regler vilket innebär att man tävlar i 5-årsintervaller och den yngste lagmedlemmen bestämmer vilken klass det blir.

Dessutom visades reklamfilmen om veteranfriidrott med Barbro Bobäck.

Vi fick även en folder för att inspirera till veteranfriidrott. Jag kommer att lägga några i klubbstugan. Länken här:

Nyheten kom dessutom på friidrott.se http://http://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=21516

Och så hade vi en stående längdhoppstävling. Jättekul! Jag kom 2:a i K50 på 2,07. Se resultaten här: Boson 171022.docx »